Mörkt Muscovado Socker
Muscovado
Muscovado är ett rörsocker från ön Mauritius och är även känt som Barbados socker. Klimatet på den lilla ön i Indiska oceanen är idealiskt för odling av sockerrör. Till skillnad från de flesta bruna sockerarter, som görs genom att tillsätta melass till raffinerat vitt socker, tar Muscovado-sockret smak och färg från sin källa, sockerrörssaft. Detta gör att Muscovado-socker fortfarande innehåller de naturliga mineralerna och vitaminerna från sockerröret. Det har ett melassinnehåll på 10-15%, vilket gör att det är mycket mjukt, klumpigt och fuktigt i sin konsistens.
Smak och användning
Smaken av Muscovado-socker är mjuk med toner av toffee och malt, vilket ger denna sockerart dess unika karaktär. Muscovado-socker är mer motståndskraftigt mot höga temperaturer än andra sockerarter, vilket gör att sockret kan användas perfekt i varma rätter eller bakverk. Det ger måltider och varma drycker en särskilt fyllig sötma och är idealiskt för att söta ...